• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

 
xxIGAS - stipendije EU forum Alpbach
09.05.2016
Poziv za prijave na IGAS-ov konkurs za stipendiju za Sedmicu seminara u okviru Evropskog Foruma Alpbach 2016, jedne od najuglednijih evropskih konferencija koja se održava u Austriji, otvoren je do 20. maja 2016 godine.
 
Članovi Inicijativne Grupe Alpbach u Sarajevu u saradnji sa Austrijskom ambasadom u Sarajevu dodjeljuju jednu stipendiju za učešće na ovogodišnjem Seminar Week-u, a na konkurs se mogu prijaviti sve mlade osobe dobi od 18 do 30 godina sa područja Bosne i Hercegovine koje prethodno nisu bile dobitnik ove stipendije.

Više informacija na http://www.alpbach.org/en/event/sem16/ .
0 komentari | Napišite komentar

 
xxDAAD - prezentacija stipendija (Njemačka)
09.05.2016
Poštovani,

ovim putem Vas pozivamo da prisustvujete prezentaciji stipendija Njemačke službe za akademsku razmjenu (DAAD), koja će se održati u prostorijama Rektorata Univerziteta u Sarajevu (Obala Kulina bana
7/II) u četvrtak, 12. maja 2016. godine, s početkom u 12:00 sati.

Na prezentaciji stipendija DAAD-a će biti predstavljene mogućnosti stipendiranja DAAD-a za studente i naučno-nastavno osoblje Univerziteta u Sarajevu za akademsku 2017/2018. godinu. Pregled programa stipendiranja DAAD-a možete pronaći na stranici www.funding-guide.de.

Molimo Vas da ovaj poziv proslijedite svim zainteresovanim kandidatima.
U prilogu Vam dostavljamo elektronski plakat sa najavom prezentacije.

S poštovanjem,


po nalogu
Selma Rakovac

--
Selma Rakovac
Beratung, Koordination, Information
DAAD Verbindungsbüro Sarajevo
Zmaja od Bosne 8
71 000 Sarajevo
Tel:  +387 33 668 687
Email: info@daad.ba
0 komentari | Napišite komentar

 
xxDani otvorenih vrata
27.04.2016
Poštovani,

Građevinski fakultet organizuje dane otvorenih vrata 12.5.2016. godine, te svi zainteresovani studenti mogu doći na ovaj dan i upoznati se sa mogućnostima studiranja na Građevinskom fakultetu u Sarajevu.

Više informacija na slijedećim linkovima: Plakat i Poziv.

0 komentari | Napišite komentar

 
xxKonkurs - odsjek Saobraćajnice
11.04.2016
Na osnovu Odluke Nastavnonaučnog vijeća Građevinskog fakulteta u Sarajevu, broj: 02-1-409-1/16. od 17.03.2016. godine i Saglasnosti Senata Univerziteta u Sarajevu broj: 01-2363/16 od 30.03.2016. godine

UNIVERZITET U SARAJEVU
GRAĐEVINSKI FAKULTET U SARAJEVU
objavljuje
KONKURS

za izbor (napredovanje) u naučnonastavno zvanje: docent, vanredni profesor ili redovni profesor za uže oblasti : „Saobraćajnice“ – 1 izvršilac sa punim radnim vremenom

Uvjeti:
Pored minimalnih uvjeta za izbor u naučnonastavno zvanje utvrđenih članom 89. Zakona o visokom obrazovanju - Prečišćen tekst (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj: 42/13) i članom 156. Statuta Univerziteta u Sarajevu, kandidati treba da ispunjavaju i sljedeće uvjete: da su diplomirani inžinjeri građevinarstva saobraćajnog usmjerenja i da su naučni stepen doktora nauka stekli iz oblasti za koju se prijavljuju.

Uz prijavu kandidati dostavljaju: biografiju (CV), uvjerenje o državljanstvu, diplome o stečenom obrazovanju, objavljene naučne i stručne radove iz oblasti za koje se vrši izbor kao i druge dokaze o ispunjavanju uvjeta za izbor u naučnonastavno zvanje za koje se prijavljuju. (Obavezno navesti naučnonastavno zvanje za koje se prijavljuje)

Kandidati koji su diplomu stekli u drugoj državi dostavljaju i rješenje o nostrifikaciji (priznavanju) diplome.

Tražena dokumentacija se dostavlja u originalu ili ovjerenoj fotokopiji.

Ugovor o radu zaključuje se sa izabranim kandidatom za izborni period utvrđen Zakonom.

Konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Prijave dostaviti na adresu: Građevinski fakultet u Sarajevu, ul. Patriotske lige br. 30. 71000 Sarajevo, sa naznakom "Prijava na konkurs za izbor u akademsko zvanje".


0 komentari | Napišite komentar

 
xxMevlana - rok za prijavu produžen
06.04.2016
Ured za Mevlanu COMU univerziteta nas je obavijestio da je rok za prijavu za razmjenu u okviru programa Mevalna na ovom univerzitetu produžen do 15.4.2016. godine.  Zainteresirani kandidati imaju još 10 dana da se prijave.
0 komentari | Napišite komentar

 
xxKurs njemačkog jezika i znanosti u austrijskoj kulturi
18.03.2016
Informacije o kursu njemačkog jezika i znanosti u austrijskoj kulturi možete pogledati putem web stranice: www.da-vienna.ac.at/Sommerkurs.
0 komentari | Napišite komentar

 
xxZadaci za Pripremnu nastavu
15.03.2016
Ovdje možete pogledati zadatke koji se rade na pripremnoj nastavi za upis na Građevinski fakultet.

http://www.gf.unsa.ba/pripremna_nastava.pdf
0 komentari | Napišite komentar

 
xxStudentske kartice za Narodno pozorište
14.03.2016
Poštovani,
 
Dozvolite da Vam predstavimo pogodnosti koje studneti mogu ostvariti u Narodnom pozorištu Sarajevo,  pri kupovini ulaznica za naše reprizne predstave. Cilj nam je da uz Vašu pomoć promovišemo našu pogodnost namjenjenu studentima, da u sinergiji činimo sve za popularizaciju kulture u BIH., s posebnim akcentom na pozorišnu umjetnost, uključujući  tri umjetnička segmenta Operu, Dramu i Balet koji djeluju unutar Narodnog pozorišta Sarajevo. Molimo Vas da s pogodnostima upoznate Vaše studente. Za sve dodatne informacije stojim Vam na raspolaganju.

U prilogu Vam dostavljam repertoar NPS za mjesec mart 2016. 
 
STUDENTSKE KARTICE ZA PREDSTAVE NPS, POPUST 50%
 
Vlasnik STUDENT kartice  ostvaruje 50% popusta pri  kupovini ulaznica za predstave repriznog repertoara Narodnog pozorišta Sarajevo,  u toku  umjetničke sezone 2015/16.
Ulaznice se kupuju u skladu sa raspoloživim - slobodnim mjestima
Vlasnik STUDENT kartice  za jednu predstavu može kupiti dvije ulaznice uz pokaz iste.
 
Napomena: korisnik  STUDENT kartice ne ostvaruje pravo na premijeru i prvu reprizu predstava Opere, Drame i Baleta, koncerte, predstave i događaje koji nisu u produkciji NPS kao i na gostujuće predstave i ostale vanredne programe.
 
USLOVI ZA PREUZIMANJE STUDENT KARTICE:
Karticu možete preuzeti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo uz kopiju prve strane  indexa, te one na kojoj je vidljivo da su studenti upisani u tekući semestar.
Blagajna Narodnog pozorišta Sarajevo radi u dva termina :  9:00 – 11:30 sati  i  15:30 – 19:30 sati.
 
Stvorimo zajedno bolju i svijetliju budućnost svih nas, odgajajmo zdrave generacije sa osjećajima za prave vrijednosti.
 
www.nps.ba
 
S poštovanjem
Aida Palinić
Viši stručni saradnik za propagandu NPS
0 komentari | Napišite komentar

 
xxGEOWEB
10.03.2016
U okviru projekta GEOWEB (Modernising geodesy education in Western Balkan with focus on competences and learning outcomes), finansiranog od strane programa Evropske Unije Erasmus+ , Key Action 2: Capacity Building in the field of Higher Education, održan je inicijalni sastanak u Sarajevu 8. marta 2016. godine. Cilj projekta je modernizacija visokog obrazovanja u oblasti geodezije u svrhu podrške održivom razvoju u Srbiji, Albaniji i BiH, na putu integracije ovih zemalja u EU. Projektni konzorcij čini 12 partnera iz Švedske, Španije, Austrije, Srbije, Albanije i BiH, među kojima je i Univerzitet u Sarajevu kojeg predstavlja Odsjek za geodeziju Građevinskog fakulteta. Koordinirajuća institucija je Royal Institute of Technology (KTH) iz Švedske, a predviđeno trajanje projekta je 3 godine. Više informacija se može dobiti na web stranici: http://gidec.abe.kth.se/GEOWEB.


0 komentari | Napišite komentar

 
xxMevlana konkurs
04.03.2016
Na sljedećoj internet adresi možete naći oglas i dokumente za prijavu na Mevlana konkurs:
Mevlana konkurs.
0 komentari | Napišite komentar

 
xxPredavanje - "Važnost obrazovanja u demokratskom društvu"
04.03.2016
U ime prof. dr. Muharema Avdispahića, dr. h. c., rektora Univerziteta u Sarajevu, pozivamo vas da prisustvujete predavanju gospođe Aide Hadžialić, ministrice srednjoškolskog obrazovanja, obrazovanja odraslih i usavršavanja Kraljevine Švedske, koja dolazi u zvaničnu posjetu BiH. U okviru te posjete bit će gost Univerziteta u Sarajevu 8. 3. 2016. godine kada će studentima i akademskoj zajednici održati predavanju o temi "Važnost obrazovanja u demokratskom društvu" u svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Sarajevu u terminu 11:00-12:00 sati.

Ministrica je izrazila želju da se posebno obrati studentima pa vas ovom prilikom molimo da obezbijedite njihov dolazak u što većem broju.

Molimo da potvrdite vaš dolazak i dostavite informaciju o broju studenata koji će predstavljati vašu instituciju najkasnije do ponedjeljka 7. 3. 2016.
godine (do 14:00 sati) na e-mail ljiljana.sulentic@unsa.ba.
0 komentari | Napišite komentar

 
xxNeradni dani
24.02.2016
OBAVJEŠTENJE

NERADNI DANI POVODOM PRAZNIKA DANA NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE SU: 

PONEDJELJAK              29.02.2016.

UTORAK                        01.03.2016.

NASTAVA PO RASPOREDU OD 29.02.2016. (PONEDJELJAK) ĆE SE ODRŽATI  12.03.2016.
(SUBOTA) ILI U DRUGOM TERMINU PREMA DOGOVORU SA ODGOVORNIM NASTAVNIKOM ZA
POJEDINE PREDMET
0 komentari | Napišite komentar

 
xxAprilski ispitni rokovi za stari studij
17.02.2016
Na linku ispod se nalazi raspord termina za Aprilski ispitni rok za stari studij:
Aprilski ispitni rokovi.
0 komentari | Napišite komentar

 
xxOstala uputstva za ovjeru i upis semestra
15.02.2016
O B A V J E S T

OBAVJEŠTAVAJU SE STUDENTI DA NE PREDAJU INDEKSE NA OVJERU I UPIS SEMESTRA AKO NISU ZAVRŠILI SVE OBAVEZE OKO ISPITA JER IM ISTI NEĆE BITI VRAĆENI DO OKONČANJA PROCEDURE OVJERE.

SVI STUDENTI SU OBAVEZNI POŠTOVATI ZADATI ROK ZA OVJERU I UPIS SEMESTRA JER NAKNADNE MOLBE FAKULTET NEĆE UVAŽAVATI!

PRILIKOM OVJERE I UPISA SEMESTRA STUDENTI SU DUŽNI U INDEKS UPISATI PREDMETE LJETNOG SEMESTRA, A U SEMESTRALNI LIST PREDMETE ZIMSKOG SEMESTRA.

SEMESTRALNI LIST ZA OVJERU ZIMSKOG I UPIS U LJETNI SEMESTAR SE KUPUJE ISKLJUČIVO U STUDENTSKOJ SLUŽBI ZA KEŠ (PRIPREMITE SITAN NOVAC).

Studentska služba
0 komentari | Napišite komentar

 
xxPredaja indeksa za ovjeru semestra
15.02.2016
O B A V J E S T

SVI STUDENTI SU DUŽNI PREDATI INDEX NA OVJERU ZIMSKOG I UPIS U LJETNI SEMESTAR DO 26.02.2016. BEZ OBZIRA NA ISPITNE ROKOVE KOJI SU ZAKAZANI IZA NAVEDENOG ROKA.
DO PREUZIMANJA INDEXA NA ISPITE MOŽETE PRISTUPITI SA LIČNOM KARTOM A OCJENE ĆETE UPISIVATI U DOGOVORU SA PREDMETNIM NASTAVNIKOM.

Studentska služba
0 komentari | Napišite komentar

 
xxOvjera semestra
15.02.2016
O B A V J E S T

OBAVJEŠTAVAJU SE STUDENTI I    i II CIKLUSA STUDIJA DA ĆE SE OVJERA ZIMSKOG I UPIS U LJETNI SEMESTAR VRŠITI U PERIODU OD 15.02. DO 26.02.2016. GODINE.

Studentska služba
0 komentari | Napišite komentar

 
xxKonkurs - v.ass. "Hidrologija i vodoprivreda" i "Ekološko inženjerstvo"
11.02.2016
 
Na osnovu Odluke Nastavnonaučnog vijeća Građevinskog fakulteta u Sarajevu, broj: 02-1-1824-3/15. od 21.12.2015. godine i Saglasnosti Senata Univerziteta u Sarajevu broj: 01-561/16 od 27.01.2016. godine
 
 
UNIVERZITET U SARAJEVU
GRAĐEVINSKI FAKULTET U SARAJEVU
objavljuje
KONKURS

Za izbor u naučnonastavno zvanje viši asistent za uže oblasti "Hidrologija i vodoprivreda" i "Ekološko inženjerstvo" - 1 izvršilac.

Uvjeti za izbor:
Završen stepen drugog ciklusa studija građevinarstva hidrotehničkog usmjerenja sa 300 ECTS bodova, magistar građevinarstva-diplomirani inženjer građevinarstva hidrotehničkog usmjerenja;  četiri godine iskustva u saradničkim poslovima; prosječna ocjena  na prvom i na drugom ciklusu studija 8 ili 3,5 , naučni, odnosno stručni radovi iz oblasti za koju se prijavljuje objavljeni u naučnim ili stručnim časopisima ili zbornicima.
Kandidati koji se prijavljuju na konkurs obavezni su uz prijavu dostaviti:
biografiju (CV); uvjerenje o državljanstvu; diplomu o stečenom obrazovanju; uvjerenje o prosječnoj ocjeni studija (i prvog i drugog ciklusa za studij završen po bolonjskom sistemu studiranja), potvrdu visokoškolske ustanove o stečenom iskustvu na poslovima asistenta.
Kandidati koji su diplomu stekli u drugoj državi , dostavljaju i rješenje o nostrifikaciji (priznavanju) diplome. Tražena dokumentacija se dostavlja u originalu ili ovjerenoj fotokopiji.
Ugovor o radu zaključuje se sa izabranim kandidatom sa punim radnim vremenom za izborni period utvrđen Zakonom.
Konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama.
Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.   
Prijave dostaviti na protikol ili poštm na adresu: Građevinski fakultet u Sarajevu, ul. Patriotske lige br. 30. 71000 Sarajevo, sa naznakom «Prijava na konkurs za izbor u naučnonastavno zvanje»
0 komentari | Napišite komentar
© 2010 Univerzitet u Sarajevu - Građevinski fakultet
Patriotske lige 30, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina [Tel: ++387 33 278 400, Fax: ++387 33 200 158]
Žiro racun: 1610000002610087, Raiffeisen bank dd, Sarajevo
Dizajn: Muris Ceman, Forum: Edin Topalović i Smiljan Tukić