• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

 
xxSCHOLARSHIPS FOR THE ADVANCED MASTERS
26.06.2015
SCHOLARSHIPS FOR THE ADVANCED MASTERS IN
STRUCTURAL ANALYSIS OF MONUMENTS AND HISTORICAL CONSTRUCTIONS

Applications for the Advanced Masters in Structural Analysis of Monuments and Historical Constructions, approved by the European Commission within the framework of the Erasmus Mundus Programme, are opened up to July 20, 2015 (call 3).

This Master Course is organized by a Consortium of leading European Universities/Research Institutions in the field, composed by University of Minho (coordinating institution, Portugal), the Technical University of Catalonia (Spain), the Czech Technical University in Prague (Czech Republic), the University of Padua (Italy) and the Institute of Theoretical and Applied Mechanics of the Czech Academy of Sciences (Czech Republic). The course combines the most recent advances in research and development with practical applications.

A number of scholarships, ranging from 4,000 to 13,000 Euro, are available to students of any nationality.
The SAHC leaflet can be downloaded at www.msc-sahc.org/upload/docs/Leaflet_low.pdf
Please find full details on the MSc programme, as well as electronic application procedure, on the website www.msc-sahc.org
0 komentari | Napišite komentar

 
xxLjetna škola o vernakularnoj arhitekturi u kamenu
26.06.2015
Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine Vam proslijeđuje  javni poziv za učešće u programu Ljetnje škole o vernakularnoj arhitekturi u kamenu koja će biti održana u Stocu (Bosna i Hercegovina), u periodu 1.- 10. avgusta 2015. godine.

Pravo učešća imaju studenti iz oblasti arheologije, istorije, arhitekture, građevinarstva, istorije umjetnosti i drugih discipilina koje su neposredno vezane za kulturno nasljeđe i mladi stručnjaci zaposleni ili angažovani u instituciji za zaštitu kulturnog nasljeđa, pravnom licu certificiranom za konzervaciju i restauraciju graditeljskog nasljeđa ili udruženju građana (NVO) koje je uspostavljeno radi promovisanja zaštite kulturnog nasljeđa.

Više informacija na http://www.kons.gov.ba
0 komentari | Napišite komentar

 
xxERASMUS+ stipendije (Master studij)
20.06.2015
u okviru potpisanog međuinstitucionalnog Erasmus+ Sporazuma između Tehničkog univerziteta u Rigi i Univerziteta u Sarajevu, odobrene su tri (3) stipendije za studente tehničkih nauka Univerziteta u Sarajevu (master) koji žele studirati na Tehničkom univerzitetu u Rigi (RTU), Latvija. Stipendija se odnosi na sljedeće oblasti:
- arhitektura i urbano planiranje
- građevinarstvo
- računarstvo i IT
- elektronika i telekomunikacije
- elektroenergetika i elektrotehnika
- inženjerska ekonomija i menadžment
- nauka o materijalima i primijenjena hemija
- saobraćaj i mehaničko inženjerstvo
- učenje u elektronskom inženjerstvu i humanističke nauke

Lista kurseva je dostupna na www.fsd.rtu.lv. Nastava se izvodi na engleskom jeziku.

Tehnički univerzitet će primiti tri studenta Univerziteta u Sarajevu na master nivou studija. Stipendija se odnosi na razmjenu u trajanju od 10 mjeseci. Mjesečni iznos stipendije je 750 eura, a putne troškove pokriva Erasmus+ program.

Studenti apliciraju putem online prijave na https://incomingexchange.rtu.lv. Aplikacije se također mogu dostaviti direktno putem e-maila na international.office@rtu.lv.

Potrebna dokumentacija koju je potrebno prikupiti (na engleskom jeziku):

1.       kopija/scan pasoša
2.       uvjerenje da ste student Univerziteta u Sarajevu
3.       ispunjena online aplikacija
4.       dokument koji potvrđuje poznavanje engleskog jezika
5.       motivacijsko pismo

Rok za prijavu je 30. 6. 2015. godine, a početak nastave je 1. 9. 2015. godine.

Za sve dodatne informacije Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu vam stoji na raspolaganju putem e-maila: erasmus@unsa.ba ili br. tel. 033/565-116.

 
0 komentari | Napišite komentar

 
xxKONKURS - I ciklus studija
18.06.2015
Informacije o Konkursu za upis na I ciklus studija akademske 2015/2016 godine studija, kao i Zahtjev za upis, se mogu naći na slijedeći linkovima:
- Konkurs
- Plan upisa
- Zahtjev za upis

Studentska služba
0 komentari | Napišite komentar

 
xxPREDAJA PRIJAVA ZA UPIS STUDENATA U PRVU GODINU PRVOG CIKLUSA STUDIJA15/16
18.06.2015
OBAVJEŠTENJE ZA PREDAJU PRIJAVA
ZA UPIS STUDENATA U PRVU GODINU I CIKLUSA STUDIJA NA GRAĐEVINSKI FAKULTET U SARAJEVU U AKADEMSKOJ 2015/2016.GODINI

Prijave na Konkurs se podnose u periodu od 18.06. do 03.07.2015. godine od 11,00 do 13,00 sati u Studentsku službu Građevinskog fakulteta.

Kandidat je dužan predate sljedeće dokumente:
•   Zahtjev za upis u kome je  naznačen studij na koji konkuriše (obrazac se može dobiti u Studentskoj službi);
•   Orginalna svjedočanstva o završenim razredima srednje škole završene u BiH u četvorogodišnjem trajanju, odnosno odgovarajuće nostrificirane dokumente za kandidate koji srednju školu nisu završili u BiH (ukoliko su dokumenti u postupku nostrifikacije, prilažu se prevedeni i od sudskog tumača ovjereni dokumenti);
•   Orginalnu diplomu o završenoj srednjoj školi;
•   Izvod iz matične knjige rođenih;
•   Uvjerenje o državljanstvu
•   Uplatnicu na iznos od 40,00 KM u svrhu polaganja prijemnog ispita (broj transakcijskog računa 1610000002610087);
•   Druge dokumente relevantne za utvrđivanje broja bodova po kriterijima.

Sarajevo,18.06.2015.
0 komentari | Napišite komentar

 
xxPOLAGANJE PRIJEMNOG ISPITA
18.06.2015
OBAVJEŠTENJE ZA POLAGANJE PRIJEMNOG ISPITA IZ PREDMETA „MATEMATIKA“

Prijemni ispit iz predmeta „Matematika“ održati će se u utorak 07.07.2015. godine sa početkom u 12 sati.

Napomena :
Na polaganje prijemnog ispita obavezno ponijeti ličnu kartu. Za vrijeme trajanja ispita zabranjeno je korištenje mobitela i drugih elektronskih naprava.

Sarajevo, 18.06.2015. god.
0 komentari | Napišite komentar

 
xxPRIPREMNA NASTAVA ZA PRIJEMNI ISPIT 2015/2016
16.06.2015
OBAVJEŠTENJE

Obavještavaju se svi zainteresovani za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija građevinarstva ili studija geodezije da će Građevinski fakultet u Sarajevu organizovati
PRIPREMNU NASTAVU za polaganje prijemnog ispita

Pripremna nastava se organizuje iz predmeta Matematika u periodu od 29.06. do 03. 07. 2015. godine  na  Građevinskom fakultetu ul. Patriotske lige br. 30., u terminu od 09 do 12 sati u Velikom amfiteatru.
Pripremna nastava obuhvata ukupno 15 sati nastave. Ukupna cijena po kandidatu iznosi 150 KM i uplaćuje se na račun Građevinskog fakulteta u Sarajevu broj: 1610000002610087 kod Raiffeisen bank dd BiH, sa naznakom za pripremnu nastavu.
Zainteresovani se prije početka nastave trebaju prijaviti  u Studentsku službu, sa  orginalom uplatnice u periodu od 16.06.2015. do 26.06.2015. godine u terminu od 11 do 13 sati.

Napomena:
Na nastavu je potrebno ponijeti : svesku formata A4 sa kockicama, pribor za pisanje, ličnu kartu i fotokopiju uplatnice.


Sarajevo, 16.06.2015. god.
0 komentari | Napišite komentar

 
xxOdbrana doktorske disertacije - Mr Esad Vrce
15.06.2015
UNIVERZITET U SARAJEVU
GRAĐEVINSKI  FAKULTET U SARAJEVU

O B A V J E Š T E N J E
Viši asistent mr. Esad Vrce, dipl. inž. geod. javno će braniti doktorsku disertaciju pod nazivom „Razvijanje optimalnog modela za izjednačenje trodimenzionalnih hibridnih mreža i prikladne deformacijske analize”.

Odbrana doktorske disertacije održat će se u ponedeljak 20.07.2015. godine, sa početkom u 11 sati na Građevinskom fakultetu u Sarajevu, ul. Patriotske lige broj 30. u sali 8 /prizemlje/.
Doktorska disertacija se može pregledati u prostorijama Biblioteke Građevinskog fakulteta na I spratu, svakim radnim danom u periodu od 9 do 15 sati.
0 komentari | Napišite komentar

 
xxEUROWEB+ (stipendije)
15.06.2015
EUROWEB+ je jedan od projekata u okviru Erasmus Mundus programa za akademsku i administrativnu mobilnost studenata, nastavnika i saradnika partnerskih univerziteta iz Bosne i Hercegovine i Evropske unije. Koristeći mogućnosti ovog programa ali i ostalih Erasmus Mundus projekata, nekoliko stotina naših studenata, nastavnika i saradnika boravili su na partnerskim EU univerzitetima, a približno isti broj studenata, nastavnika i saradnika sa EU univerziteta gostovali su na našim organizacionim jedinicama.

U skladu sa pravilima, koordinatori programa su objavili dodatni konkurs za akademsku 2015/2016. godinu, koji je otvoren 10. juna 2015. godine, a trajati će do 24. avgusta 2015. godine.

Partnerski univerziteti na koje možete se prijaviti su:

1.       Univerzitet Målardalen, Västeras, Švedska (koordinator)
2.       Univerzitet „Sv. Kliment Ohridski“ u Sofiji, Bugarska
3.       Univerzitet u Paderbornu, Njemačka
4.       Univerzitet Balearskih otoka, Palma, Španija
5.       Univerzitet Åbo akademija, Turku, Finska
6.       Univerzitet L'Aquilla, Italija
7.       Univerzitet Vrije, Amsterdam, Holandija
8.       Politehnički univerzitet u Bukureštu, Rumunija
9.       Sveučilište „Josip Juraj Strossmayer“ u Osijeku, Hrvatska

Prijave na ove stipendije se vrše online putem web stranice: http://www.mrtc.mdh.se/eurowebplus/

Dodatne informacije o ovom programu možete naći i na našoj web stranici: www.erasmus-unsa.ba .

Kroz EUROWEB+ program, za partnerske EU univerzitete se mogu prijaviti državljani zemalja Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo* i Srbija).

Rok za prijavu za Euroweb+ (po drugom krugu konkursa) je 24. avgust 2015. godine .
0 komentari | Napišite komentar

 
xxDan otvorenih vrata - 4.6.2015. god.
03.06.2015
Građevinski fakultet Univerziteta u Sarajevu, jedna od najperspektivnijih visokoškolskih ustanova u BiH, organizira DAN OTVORENIH VRATA u četvrtak, 04.06.2015. godine, u vremenu od 12,00.  Mjesto održavanja je nastavna zgrada Građevinskog fakulteta u Sarajevu, Patriotske lige 30, Veliki amfiteatar.

Pozivamo Vas da nas posjetite i da Vam predstavimo programe studija iz građevinarstva i geodezije, kao i druge mogućnosti koje pruža Građevinski fakultet u Sarajevu.

Tradicija Građevinskog fakulteta u Sarajevu, te potpuna zaposlenost naših studenata u struci, je još jedan razlog da nas posjetite i vidite kako i Vi možete postati dio ove tradicije.
 
Diploma stečena na Građevinskom fakultetu u Sarajevu, kao i  činjenica da student pohađa naš fakultet, danas otvara brojne prilike za stipendije, nastavak obrazovanja i zaposlenje ne samo u BiH nego i u Evropi i šire.
 
Ova manifestacija je prije svega namijenjena kako učenicima završnih razreda svih srednjih škola u Bosni i Hercegovini i šire, tako i svim ostalim zainteresiranim.
0 komentari | Napišite komentar

 
xxCEEPUS mreže
26.05.2015
Poštovani,

Ovim putem vas obavještavamo da je proces ocjenjivanja prijavljenih CEEPUS mreža za akademsku 2015/16 godinu završen.

Informacije o uspješno ocijenjenim mrežama koje imaju status ‘Ready for Mobility’, tj. mrežama koje će biti aktivne u 2015/16 i kojima je dodijeljen određeni broj mjesečnih stipendija za razmjenu u predmetnoj godini, kao i Umbrella mrežama (koje formalno imaju pravo učešća, ali im još uvijek nisu dodijeljeni stipendijski mjeseci) možete pronaći putem linkova:

https://www.ceepus.info/public/network/network.aspx i https://www.ceepus.info/public/network/network_info.aspx

Takođe vas obavještavamo da je do 15. juna otvoren poziv za apliciranje pojedinaca (studenti i profesori) unutar CEEPUS mreža za zimski semestar putem on-line sistema na  www.ceepus.info.

Neke partnerske zemlje poput BiH, nude opciju prijave i određenog broja Freemover-a za zimski semestar, sa početkom apliciranja od 1. jula o.g.

Zemlje koje nude određeni broj mjesečnih stipendija za Freemover kategoriju u zimskom semestru su: Bugarska, Hrvatska, Slovačka, Moldavija i Mađarska.

Više informacija o Freemover stipendijama u Mađarskoj dostupno putem linka: http://www.tka.hu/new/3152/ceepus-freemover-mobility-scholarships-call-for-applications.
0 komentari | Napišite komentar

 
xxStipendije za Seminar Week Evropskog Foruma Alpbach
20.05.2015
Stipendije za Seminar Week Evropskog Foruma Alpbach - odaberite svoju temu i prijavite se za stipendiju!

Inicijativna Grupa Alpbach u Sarajevu (IGAS) u saradnji sa Sparkasse Bank BiH dodjeljuje 2 (dvije) stipendije za učešće na Seminar Week-u u okviru Evropskog Foruma Alpbach 2015.
Seminar Week će se održati od 19. do 25. 08. 2015. godine u tirolskom selu Alpbach smještenom u austrijskim Alpama, kao prvi dio Evropskog Foruma Alpbach. Seminar Week je sačinjen od 16 interdisciplinarnih seminara, koji se krovne teme ovogodišnjeg Foruma - „InEquality“  dotiču iz različitih perspektiva.
Detaljan program Seminar Week-a možete preuzeti ovdje.
Za stipendiju se mogu prijaviti sve mlade osobe sa područja Bosne i Hercegovine koje ranije nisu bili dobitnik stipendija Evropskog Foruma Alpbach i/ili Inicijativne Grupe Alpbach u Sarajevu.
Prijavu za stipendiju potrebno je poslati isključivo elektronski na adresu info@igas.ba najkasnije do 29.05.2015. do 23:55h zajedno sa sljedećom dokumentacijom:
•   Biografija (CV) aplikanta na engleskom jeziku, ne duža od dvije A4 stranice
•   Motivaciono pismo dužine jedne A4 stranice na engleskom jeziku, kojim objašnjavate razloge za apliciranje, uz osvrt na sadržaj seminara i krovnu temu Evropskog Foruma Alpbach 2015
•   Dokaz (skeniran) o trenutnom obrazovnom stepenu (potvrda o upisanoj godini ili kopija diplome)
•   Drugi dokazi akademskog uspjeha – po želji (skenirani)
Komisija za dodjelu stipendija se sastoji od članova Inicijativne Grupe Alpbach u Sarajevu. Stipendija obuhvata troškove učešća (kotizacije) i smještaja sa doručkom i pokrivena je iz sredstava Sparkasse Bank BiH. Troškovi prevoza nisu pokriveni stipendijom.
Dobitnici stipendija će o rezultatima biti obaviješteni do 06.06.2015. godine putem e-maila.
Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti razmatrane.
Za detaljnije informacije o Evropskom Forumu Alpbach posjetite stranicu www.alpbach.org, stranicu Inicijativne Grupe Alpbach u Sarajevu www.igas.ba, te IGAS Facebook, Twitter i LinkedIn profile.
0 komentari | Napišite komentar

 
xxInfo dan - Mađarske visokoškolske institucije
18.05.2015
Ambasada Mađarske u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Službom za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu organizuje info dan na kojem će predstaviti mađarske visokoškolske institucije kao i institucije koje se odnose na programe visokog obrazovanja. Dana 02. juna 2015. godine, sa početkom u 13,00h u Sali Senata u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu će se održati mini sajam, na kojem će predstavnici osam univerziteta kao i institucija za visoko obrazovanje u Mađarskoj predstaviti akademsku ponudu, stipendije, kao i mogućnosti za saradnju u sklopu projekata kao što su Erasmus+, CEEPUS i td.

Program info dana:
13,00 – 14,00h – Mini sajam akademskih ponuda mađarskih univerziteta
14,00 – 14,20h – Prezentacija programa
14,20 – Koktel (neformalno druženje i networking

Molimo vas da potvrdite vaš dolazak na ovaj info dan putem emaila ili na telefon 033 565 116.
0 komentari | Napišite komentar

 
xxStipendije - Japan
11.05.2015
Vlada Japana i ove godine nudi 4 programa stipendiranja za studente iz Bosne i Hercegovine.

Rok za apliciranje je 5. juni, 2015. godine.

Detaljnije informacije i aplikacijski formulari su dostupni na web stranici ambasade http://www.bosnia.emb-japan.go.jp/EN/CultureScholarships.html.
0 komentari | Napišite komentar

 
xxStipendije - Sjedinjene Američke Države
30.04.2015
U sklopu redovne informativne kampanje koju svake akademske godine organiziraju predstavnici Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, u srijedu 13. maja 2015. godine u 11,00 sati u sali Senata Rektorata Univerziteta u Sarajevu održat će se informativna sjednica o stipendijama i nastavku školovanja u SAD-u te o bilateralnim programima akademskih razmjena koje nudi Američka vlada. 
0 komentari | Napišite komentar

 
xxZadaci za Pripremnu nastavu 2015/2016
22.04.2015
Ovdje možete pogledati zadatke koji se rade na pripremnoj nastavi za upis na Građevinski fakultet.

http://www.gf.unsa.ba/pripremna_nastava.pdf
0 komentari | Napišite komentar

 
xxKonkurs - izbor/napredovanje (viši asistent)
22.04.2015
Na osnovu Odluke Nastavnonaučnog vijeća Građevinskog fakulteta u Sarajevu, broj: 02-1-176-2/15. od 09.02.2015. godine i Saglasnosti Senata Univerziteta u Sarajevu broj: 01-1809/15. od 25.03.2015.   godine


UNIVERZITET U SARAJEVU
GRAĐEVINSKI FAKULTET U SARAJEVU
objavljuje
KONKURS


za izbor u naučnonastavno zvanje viši asistent za uže naučne oblasti:
„Geodezija“ i „Viša geodezija“ – jedan izvršilac
„Mehanika i teorija konstrukcija” i „Građevinske konstrukcije” – jedan izvršilac

Uvjeti: Završen stepen drugog ciklusa studija, četiri godine iskustva u saradničkim poslovima, 
prosječna ocjena i na prvom i na drugom ciklusu studija 8 ili 3,5 priloženi naučni, odnosno stručni radovi iz oblasti za koju se prijavljuje objavljeni u naučnim ili stručnim časopisima i zbornicima  i
pod 1. magistar geodezije - diplomirani inžinjer geodezije
pod 2. magistar građevinarstva -diplomirani inžinjer građevinarstva konstrukterskog usmjerenja,
Kandidati koji se prijavljuju na konkurs obavezni su uz prijavu dostaviti:
biografiju (CV); uvjerenje o državljanstvu; diplomu o stečenom obrazovanju; uvjerenje o prosječnoj ocjeni studija (i prvog i drugog ciklusa za studij završen po bolonjskom sistemu studiranja), potvrdu o iskustvu stečenom na poslovima asistenta potvrdu visokoškolske ustanove o iskustvu na poslovima asistenta.
Kandidati koji su diplomu stekli u drugoj državi , dostavljaju i rješenje o nostrifikaciji (priznavanju) diplome. Tražena dokumentacija se dostavlja u originalu ili ovjerenoj fotokopiji.
Ugovor o radu zaključuje se sa izabranim kandidatom sa punim radnim vremenom za izborni period utvrđen Zakonom.
Konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama.
Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.   
Prijave dostaviti na protikol ili poštm na adresu: Građevinski fakultet u Sarajevu, ul. Patriotske lige br. 30. 71000 Sarajevo, sa naznakom „Prijava na konkurs za izbor u naučnonastavno zvanje“
0 komentari | Napišite komentar
© 2010 Univerzitet u Sarajevu - Građevinski fakultet
Patriotske lige 30, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina [Tel: ++387 33 278 400, Fax: ++387 33 200 158]
Žiro racun: 1610000002610087, Raiffeisen bank dd, Sarajevo
Dizajn: Muris Ceman, Forum: Smiljan Tukić i Edin Topalović