• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

 
xxKonkurs organizacije OBRAZOVANJE GRADI BiH
20.10.2016
Konkurs ostaje otvoren 6 dana od danas, dakle od 20.10.2016. do 26.10.2016. godine.

Prijava Konkursa se vrši preko sljedećeg formulara: Formular.
0 komentari | Napišite komentar

 
xxProgramu stipendija njemačke privrede
20.10.2016
Cilj programa je da se studenti i apsolventi upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspješnih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo prenijeli kroz svoj budući radni angažman u BiH. U okviru ovog programa studenti viših semestara, apsolventi kao i oni koji su završili studij i stekli prvo radno iskustvo imaju priliku apsolvirati praksu u prestižnim njemačkim kompanijama u trajanju od 3 do 6 mjeseci. U programu učestvuju njemačke firme iz različitih oblasti kao što su ekonomija, finansije, energetika, automobilska industrija, elektrotehnika, informatika, mediji/germanistika, projektni menadžment, zaštita okoliša, arhitektura, građevina, poljoprivreda i druge.
 
Program finansira Vlada SR Njemačke uz koordinaciju Odbora njemačke privrede za istočnu Evropu. Program obezbjeđuje smještaj, putne troškove, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Njemačkoj te mjesečni džeparac.
 
Program stipendija njemačke privrede sprovodi se po jedanaesti put na području BiH, uz podršku Predstavništva njemačke privrede u BiH (AHK BiH) kao lokalnog partnera programa.
 
Apliciranje je moguće od 1.10. do 11.11.2016. godine. Više informacija i online prijave: www.stipendienprogramm.org .
0 komentari | Napišite komentar

 
xxPredavanje - prof. Mithada Kozličića
19.10.2016
Građevinski fakultet Univerziteta u Sarajevu poziva sve zainteresovane na predavanje akademika dr.sc. Mithada Kozličića, redovnog profesora Sveučilišta u Zadru. Predavanje naslova ‘Geostrategijski položaj bosanskohercegovačkoga prostora na jugoistoku Europe prema starim geografskim kartama’ održat će se u četvrtak, 27. oktobra 2016., s početkom u 11:00 h, u Sali 8 Građevinskog fakulteta, ul. Patriotske lige 30, Sarajevo. Prigodna e-knjiga istog naslova dostupna je za slobodno preuzimanje ovdje.
0 komentari | Napišite komentar

 
xxPočetak nastave
29.09.2016
OBAVJEŠTENJE

OBAVJEŠTAVAJU SE STUDENTI PRVOG  i DRUGOG CIKLUSA STUDIJA DA NASTAVA  U ŠKOLSKOJ 2016/2017 GODINI POČINJE 03.10.2016.GODINE.
0 komentari | Napišite komentar

 
xxObavijesti studentima
16.09.2016
Na slijedećem linku možete preuzeti sve obavijesti objavljene u Studentskoj službi povodom upisa u novu akademsku školsku godinu: obavijesti.
0 komentari | Napišite komentar

 
xxUpis na I i II ciklus
16.09.2016
Informacije o upisu na I i II ciklus se mogu preuzeti ovdje.
0 komentari | Napišite komentar

 
xxNeradni dani
09.09.2016
 OBAVJEŠTENJE

NERADNI DANI POVODOM BAJRAMSKIH PRAZNIKA SU
PONEDJELJAK 12.9.2016.GODINE  i  UTORAK 13.9.2016.GODINE. 
 
 
UPRAVA FAKULTETA
 
0 komentari | Napišite komentar

 
xxInformacije o upisu u II ciklus
08.09.2016
Na slijedecem linku se nalaze informacije o upisu u I ciklus: Upis u II ciklus.
0 komentari | Napišite komentar

 
xxInformacije o upisu u I ciklus
08.09.2016
Na slijedecem linku se nalaze informacije o upisu u I ciklus: Upis u I ciklus.
0 komentari | Napišite komentar

 
xxProgram Go East- Summer Schools 2017
08.09.2016
We would like to draw your attention to the "Program Go East- Summer Schools 2017". Within this program, the German Academic Exchange Service (DAAD) awards scholarships to German students to take part in summer schools at universities in the countries of Central-Eastern, South- Eastern, and Eastern Europe and CIS states.
Foreign universities can send their application forms for the summer school to DAAD. Submission deadline for applications is 7.11.2016.

Please forward the information about the current tender in this program to any interested parts. The invitation is in German and English and can be found at:

https://goeast.daad.de/de/23378/index.html (German)

https://goeast.daad.de/de/24302/index.html (English)

For any further questions you are welcome to contact me or Mrs. Tanja Sanden, the Head of the DAAD-Office in Sarajevo via following e-mail
address: sanden@daad.ba.
0 komentari | Napišite komentar

 
xxPreliminarni rezultati 2. roka prijemnog ispita
02.09.2016
Ispod možete preuzeti preliminarne rezultate Prijemnog ispita održanog 12.07.2016. godine:

Preliminarni rezultati - smjer Građevinarstvo.
Preliminarni rezultati - smjer Geodezija.

Uprava Fakulteta
0 komentari | Napišite komentar

 
xxKONKURS - UNSA - Upis studenata - I godina
02.09.2016
KONKURS
ZA UPIS STUDENATA U PRVU GODINU DRUGOG CIKLUSA STUDIJA NA
UNIVERZITETU U SARAJEVU U STUDIJSKOJ 2016/2017. GODINI


KONKRUS za upis studenata

0 komentari | Napišite komentar

 
xxInformacije o upisu u I ciklus
21.07.2016
Sve potrebne informacije i dokumenti vezani za upis u I ciklus studiranja akademske 2016/2017 godine se nalaze na slijedećem linku: dokumenti.

Studentska služba
0 komentari | Napišite komentar

 
xxPrijemni ispit (II upisni rok)
21.07.2016
OBAVJEŠTENJE ZA POLAGANJE PRIJEMNOG ISPITA IZ PREDMETA „MATEMATIKA“ (II upisni rok)

Prijemni ispit iz predmeta „Matematika“ održati će se u četvrtak 01.09.2016. godine sa početkom u 12 sati.

Napomena:
Na polaganje prijemnog ispita obavezno ponijeti ličnu kartu. Za vrijeme trajanja ispita zabranjeno je korištenje mobitela i drugih elektronskih naprava.

DEKAN
Prof.dr. Mustafa Hrasnica, dipl.inž.građ.
0 komentari | Napišite komentar

 
xxKonačna lista primljenih kandidata na I godinu
20.07.2016
Ispod možete preuzeti konačne liste primljenih kandidata nakon održanog Prijemnog ispita 12.07.2016. godine:

Preliminarni rezultati - smjer Građevinarstvo.
Preliminarni rezultati - smjer Geodezija.

Uprava Fakulteta
0 komentari | Napišite komentar

 
xxModernizacija geodetskog obrazovanja - Erasmus+
13.07.2016
Monitoring posjeta

Erasmus+ projekta „Modernizacija geodetskog obrazovanja u zemljama Zapadnog Balkana s fokusom na kompetencije i ishode učenja“ (GEOWEB)

U petak 01. jula 2016. godine na Univerzitetu u Sarajevu, Građevinskom fakultetu i Odsjekuza geodeziju upriličena je prva monitoring posjeta projekta Erasmus+ iz programa izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju, pod nazivom „Modernizacija geodetskog obrazovanja u zemljama Zapadnog Balkana s fokusom na kompetencije i ishode učenja (GEOWEB), a u cilju sagledavanja planiranih i provedenih aktivnosti projekta.

U monitoringu su učestovali: Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizuelne komunikacije i kulturu (EACEA) iz Brisela, koju je predstavljao projekt menadžer Franco Burgio, te Nacionalni ured Erasmus+ za Bosnu i Hercegovinu, kojeg su predstavljali gospodin Suad Muhibić, direktor, te gđica dr. Nena Marković, projekt referent.

Tokom monitoring posjete upriličen je sastanak s administracijom Univerziteta u Sarajevu, kojeg je vodio prorektor za naučnu saradnju i istraživanje, prof. dr. Faruk Mekić. Posjetioce je na Građevinskom fakultetu Sarajevo primio dekan prof. dr. Mustafa Hrasnica. Na Odsjeku za geodeziju prezentirane su planirane aktivnosti te rezultati i postignuća u prvom polugodištu implementacije projekta.

Partneri u GEOWEB projektu su poznati evropski univerziteti: KTH iz Štokholma-Švedska, TUW iz Beča-Austrija, ULE iz Leona-Šapanija, te najveći javni univerziteti iz tri balkanske države: Univerzitet u Beogradu i Univerzitet u Novom Sadu - Srbija, Politehnički Univerzitet u Tirani i Univerzitet u Tirani - Albanija, te Univerzitet u Sarajevu (UNSA), Univerzitet „Džemal Bijedić“ iz Mostara (UNMO) i Univerzitet u Tuzli (UNTZ) iz Bosne i Hercegovine. Osim akademskih institucija u GEOWEB projekt su kao partneri iz naše zemlje uključeni Zavod za planiranje Kantona Sarajevo i BNPro, kao kompanije koje se bave geodezijom i geoinformacijskim sistemima.

Trajanje projekta je tri godine, s planiranim završetkom 14. oktobra 2018. godine. Projekt menadžer EACEA i predstavnici Nacionalnog Erasmus+ureda su upoznali: koordinatora GEOWEB projekta iz KTH, profesora Huan Fan, koji je doputovao iz Štokholma, lokalne koordinatore s UNSA i UNMO kao i predstavnike partnerskih firmi, te učesnike na obukama. Posjetiteljima su prezentirani ciljevi, te planirane aktivnosti za osiguranje kvaliteta, diseminaciju rezultata i održivosti projekta. Prezentirani su početni rezultati i ishodi implementiranih aktivnosti tokom prvog polugodišta GEOWEB projekta: potpisani su Partnerski sporazumi, objavljena web strana projekta, održan početni sastanak u martu 2016. godine na UNSA, održane dvije obuke za univerzitetske asistente i nastavnike u Španiji i Austriji, osnovana baza podataka geodetskih visokoškolskih institucija u zemljama Zapadnog Balkana, održani kratki seminari o GEOWEB projektu u svim partneskim institucijama, objavljen i distribuiran prvi „leaflet“, provedeni tenderi za nabavku geodetske i IT opreme za geodetske i kompjuterske laboratorije na partnerskim univerzitetima, objavljen GEOWEB „newsletter“ 2016-1...

U očekivanju povratnih informacija i izvještaja iz Brisela i ERASMUS + Nacionalnog ureda, aktivnosti na projektu se nastavljaju.
0 komentari | Napišite komentar

 
xxPreliminarni rezultati Prijemnog ispita
13.07.2016
Ispod možete preuzeti preliminarne rezultate Prijemnog ispita održanog 12.07.2016. godine:

Preliminarni rezultati - smjer Građevinarstvo.
Preliminarni rezultati - smjer Geodezija.

Uprava Fakulteta
0 komentari | Napišite komentar
© 2010 Univerzitet u Sarajevu - Građevinski fakultet
Patriotske lige 30, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina [Tel: ++387 33 278 400, Fax: ++387 33 200 158]
Žiro racun: 1610000002610087, Raiffeisen bank dd, Sarajevo
Dizajn: Muris Ceman, Forum: Edin Topalović i Smiljan Tukić